Uitleg gebruik kaarten op de telefoon

Op de pagina “Routes” zijn alle etappes ook op kaart aangegeven. Daarvoor is afstandmeten gebruikt. Als je er voor kiest om de route te lopen met behulp van de kaart op de mobiele telefoon in plaats van de routebeschrijving:

1.  Ga naar de pagina routes

2.  Klik op de kaart die je wilt gebruiken.

3. Je kunt je eigen positie vragen door op het wieltje te klikken, links bovenin. Je krijgt dan de vraag of je locatie mag worden gebruikt, klik ja en dan komt je eigen positie op de kaart in beeld.


Wil je een eigen navigatiesysteem gebruiken? Dan kun je de route eenvoudig downloaden:

  1. Klik op de kaart die je wilt gebruiken
  2. In de linkerkolom zie je onder route informatie een knop “export”. Druk op deze knop.
  3. Nu kun je kiezen tussen drie opties om de route te downloaden, o.a. het veel gebruikt GPX bestand.

Je kunt deze mogelijkheid natuurlijk ook gebruiken als je tijdens het wandelen iets onduidelijk vindt in de beschrijving bijvoorbeeld doordat er iets is veranderd.

Een mooie app om te gebruiken is Osmand. De kaarten op deze app worden mooi weergegeven. De app os gratis te downloaden bij de App store of Google play. Je mag een aantal kaarten gratis downloaden, dus kies de kaart van Nederland. Vervolgens kun je vanaf Groningeborgenpad.nl om de manier zoals zojuist beschreven die routes exporteren naar je telefoon. Vervolgens kun je de bestanden op je telefoon lopen en ook hier kun je je eigen positie op de kaart zien.