Uitleg gebruik kaarten

Hieronder volgen twee mogelijkheden voor het gebruik van de kaarten. De eerste manier is om tijdens de wandeling via de link op de website de kaart op te roepen die je nodig hebt via Afstandmeten. De tweede manier is om de kaart te exporteren en naar een eigen navigatieapp te importeren.

Uitleg gebruik kaarten 1.

Op de pagina’s  “Lange Afstandswandeling“, “Rondwandelingen borgen” en Rondwandelingen langs verdwenen borgen zijn alle etappes ook op kaart aangegeven. Daarvoor is afstandmeten gebruikt. doe het volgende als je er voor kiest om de route te lopen met behulp van de mobiele telefoon:

1.  Ga naar de pagina routes en kies voor LAW of Rondwandelingen.

2.  Klik op de kaart die je wilt gebruiken. De kaart opent in Afstandmeten.

3. Je kunt je eigen positie vragen door op het wieltje te klikken, links bovenin de kaart, onder de    vierkante knop, zie foto. Je krijgt dan de vraag of je locatie mag worden gebruikt, klik ja en dan komt je eigen positie op de kaart in beeld. Als de eigen positie niet -meer- lijkt te kloppen, moet je het beeld verversen. Dit gaat helaas niet altijd soepel. Boven het wieltje zit een knop waarmee verschillende typen kaarten en satellietweergave kan worden gekozen..

 

Uitleg gebruik kaarten 2.

Wil je een eigen navigatie app gebruiken? Dan kun je de route eenvoudig downloaden:

  1. Klik op de kaart die je wilt gebruiken. Je komt op de website van Afstandmeten. Links heb je een navigatiekolom. Let op: de mobiele telefoon laat de navigatiekolom niet zien als je de telefoon in staande positie houdt, dus kwartslag draaien; bij laptop of pc doet dit zich niet voor.
  2. In de linkerkolom zie je onder route informatie een knop “export”., zie foto hierboven. Druk op deze knop.
  3. Nu kun je kiezen tussen drie opties om de route te downloaden, o.a. het veel gebruikt GPX bestand.
  4. Importeer het bestand in de app. We hebben goede ervaringen met Topo GPS, kaart met veel informatie en de locatie bepaling gaat soepel. Om de app te gebruiken moet je eenmalig een kaart kopen.