Nieuwe lente, nieuwe wandelingen!

Geplaatst op

De krokussen melden zich rondom de borgen en zullen algauw worden gevolgd door de narcissen, blauwe druifjes, anemonen en lelietjes van dalen. Een nieuw wandelseizoen dient zich aan en daar horen nieuwe wandelingen bij. In de serie “Langs verdwenen borgen” zijn drie nieuwe wandelingen gemaakt: Nittersum bij Stedum, Harssens bij Adorp en Luingaborg bij Bierum.

Veel wandelplezier!

Ijspret

Geplaatst op

In het afgelopen weekeinde was de Fraeylemaborg ook vanaf het ijs te bewonderen. De invallende dooi op maandag maakte een einde aan deze ijspret.

Ijspret bij de Fraeylemaborg, Slochteren

Wat brengt 2021?

Geplaatst op

Het afgelopen jaar stond in het teken van het corona virus. Het lijkt erop dat ook in 2021 de strijd tegen het virus veel aandacht zal opeisen en dat we voorlopig nog niet van de beperkingen af zijn. Gelukkig is wandelen nog goed mogelijk.

Wij komen dit jaar met een aantal nieuwe wandelingen: een uitbreiding van de lange afstandswandeling en twee rondwandelingen in de serie “Langs verdwenen borgen”. De Jiltdijksheide bij Opende (foto) is onderdeel van een nieuwe route. In het voorjaar volgt publicatie.

Jiltdijksheide, Opende

Borgterrein Onstaborg, Sauwerd

Geplaatst op

In een bericht van 5 november maakten we al melding van de plannen om de grachten van het borgterrein van de Onstaborg in Sauwerd te herstellen. Bij het terrein is een bord geplaatst waarop fase 1 van de werkzaamheden wordt aangekondigd.

Rondwandeling Tammingahuizen

Geplaatst op

Rondwandeling Tammingahuizen is de tweede wandeling in de serie “langs verdwenen borgen”. De wandeling begint in Loppersum bij de prachtige Petrus en Pauluskerk en gaat deels over de Stadsweg, de eeuwenoude verbinding tussen de stad Groningen en Emden. Bijzonder is het onverharde deel van die weg bij Winneweer waar ook de borg Tammingahuizen stond.

Meer

Stadsweg bij Tammingahuizen, Winneweer