Onstaborg

Geplaatst op

Onstaborg in Sauwerd door Schoemaker of Stellingwerff ca. 1725

RTV Noord schrijft dat er concrete plannen zijn om de grachten van de verdwenen Onstaborg in Sauwerd in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Ook zal er archeologisch onderzoek op het terrein plaatsvinden.

RTV Noord Onstaborg

In het midden het terrein waar de Onstaborg heeft gestaan, de voormalige grachten rondom het vierkante borgterrein zijn nog duidelijk herkenbaar.

Ekenstein

Geplaatst op

In het blad “het Buiten” (over kastelen, buitenplaatsen en hun bewoners) is een artikel te lezen over Ekenstein, een neogotisch sprookje in Groningen. Het artikel verhaalt over de neogotische verbouwing door jonkheer Willem Alberda van Ekenstein (1870). Mooie foto’s o.a. van de ridderzaal zoals die er rondom 1900 uitzag.

Ekenstein is ook populair bij de wandelaars van het Groninger Borgenpad. Na Fraeylemaborg is de rondwandeling Ekenstein de meest gedownloade rondwandeling.

Rondwandeling Ekenstein – Rusthoven

Geplaatst op

Rondwandeling Ekenstein – Rusthoven is klaargezet op de pagina rondwandelingen. Het is alweer nr. 8 uit de succesvolle reeks rondwandelingen. De wandeling telt 12 kilometer en gaat langs de Oostwijtwerdermaar, door het wierdedorp Wirdum, over een stuk Trekweg en Stadsweg om te eindigen op het landgoed Ekenstein.

Een veelvoorkomende reactie op de wandelingen is “we zijn verrast dat we over zoveel ons onbekende paden zijn gekomen”. Dat zou zomaar weer eens het geval kunnen zijn. Veel plezier!

kerk Wirdum